Dzięki naszej szerokiej gamie środków chemicznych do gastronomii pozbędziesz się najtwardszych osadów tłuszczu, brudu i wapnia, które gromadzą się na sprzęcie. Chroń sprzęt taki jak frytownice, kuchenki, grille, lodówki i powierzchnie blatów przed destrukcyjnymi osadami za pomocą środków odtłuszczających, odwapniaczy, udrażniaczy do odpływów i wielu innych. Nasze płyny do mycia naczyń sprawią, że zastawa stołowa i szkło będą lśnić jak nowe. Dzięki odkamieniaczowi możesz zaoszczędzić czas i energię, usuwając osady mineralne i twarde warstwy wody z powierzchni stali nierdzewnej i żeliwa znajdujących się wewnątrz zbiorników zmywarek. W naszej ofercie znajdują się również udrażniacze do odpływów, które nie uszkodzą żadnej instalacji wodno-kanalizacyjnej i są wystarczająco mocne, aby pokonać tłuszcz, włosy i inne substancje zatykające rury. Skorzystaj z naszych środków do mycia szkła oraz płynów do ręcznego i maszynowego mycia naczyń, aby utrzymać szklanki i naczynia w czystości, higienie i doskonałym stanie. Jeśli potrzebujesz serwisować konkretny element sprzętu, mamy środki chemiczne do czyszczenia gastronomii, które pomogą Ci w przypadku ekspresów do kawy, frytkownic, maszyn do lodu i nie tylko.
Kluczowe kwestie do rozważenia przy zakupie środków chemicznych do użytku spożywczego
Istnieją środki chemiczne do zastosowań spożywczych w kuchni komercyjnej, niezależnie od tego, czy chodzi o czyszczenie sprzętu, ogólną konserwację, czy zmywanie naczyń. Rozważ następujące czynniki, przeglądając opcje środków chemicznych do gastronomii:
- Sprzątanie vs Dezynfekcja Aby chronić sprzęt kuchenny przed szkodliwymi wirusami i bakteriami, ważne jest, aby zrozumieć różnicę między czyszczeniem, odkażaniem i dezynfekcją. Czyszczenie powierzchni wodą z mydłem usuwa widoczny brud, ale użycie odpowiedniego dostępnego w handlu środka dezynfekującego lub dezynfekującego do kuchni usuwa wirusy i bakterie.
- Wszechstronność Niektóre chemikalia kuchenne mają bardziej ogólne zastosowania, np. uniwersalne odtłuszczacze i środki dezynfekujące, podczas gdy inne chemikalia kuchenne mają bardzo specyficzne zastosowania, np. miękkie środki do czyszczenia maszyn. Przeczytaj uważnie opisy produktów, aby dokładnie zrozumieć przeznaczenie środka chemicznego i podjąć najlepszą decyzję dla swojej kuchni.
- Rozmiar opakowania Przed dokonaniem zakupu środków chemicznych do gastronomii ustal, ile produktu będziesz potrzebować. Rozważ wybór odmierzonych jednorazowych opakowań środków chemicznych, zapewniających wygodne czyszczenie i ograniczających ilość odpadów chemicznych. Kupuj chemikalia hurtowo, aby uzyskać opłacalną procedurę czyszczenia.
- Płyny, proszki lub tabletki Każda postać chemiczna ma zalety i wady, w zależności od celów czyszczenia.
- Bezpieczeństwo Uważaj na produkty o wysokim stężeniu i potencjalnie niebezpiecznych chemikaliach. Aby uniknąć zagrożeń w kuchni, szukaj produktów oznaczonych jako „łagodne” lub „bezpieczne dla żywności”. Zawsze postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi rozcieńczania i płukania.
- Wpływ środowiska Jeśli dla Twojej organizacji ważna jest odpowiedzialność za środowisko, rozważ poszukiwanie produktów posiadających certyfikat biodegradowalności. Certyfikat ten gwarantuje, że produkty ulegną naturalnemu rozkładowi, bez szkody dla środowiska
Rodzaje chemii gastronomicznej
Istnieje wiele różnych rodzajów środków chemicznych do gastronomii, których można użyć do utrzymania czystości w kuchni komercyjnej. Niektóre środki chemiczne koncentrują się na czyszczeniu widocznego brudu z powierzchni kuchennych, podczas gdy inne są specjalnie zaprojektowane do odkażania powierzchni i eliminowania mikroskopijnych zarazków. Środki chemiczne przeznaczone do odkażania mogą być niezwykle silne, dlatego przed dokonaniem zakupu należy określić zamierzone zastosowanie środka chemicznego. Aby mieć pewność, że znajdziesz najlepsze produkty spełniające Twoje potrzeby, poszukaj środków chemicznych do gastronomii, które są przeznaczone do czyszczenia określonych obszarów Twojej komercyjnej kuchni.
Środki do czyszczenia ekspresów do kawy i espresso
Środki do czyszczenia ekspresów do kawy i espresso są niezbędne, aby zapewnić wydajną pracę sprzętu do kawy i wyeliminować wszelkie osady, które mogłyby zmienić smak produktów. Istnieje wiele różnych rodzajów środków do czyszczenia kawy i ekspresów do różnych zastosowań. Wiele produktów można stosować zamiennie pomiędzy ekspresami do kawy i espresso. Jeżeli chcesz wyczyścić konkretny element wyposażenia, koniecznie sprawdź przeznaczenie każdego produktu.
Środek do czyszczenia frytownic
Czyszczenie frytkownicy jest niezbędne, aby pozbyć się z niej resztek jedzenia i nieprzyjemnych zapachów, a tym samym zachować naturalny smak potraw. Jeśli używasz tej samej frytownicy do wielu kombinacji potraw, czyszczenie frytkownicy jest szczególnie ważne. Środek do czyszczenia frytownicy jest dostępny w trzech różnych postaciach: w płynie, w proszku i w tabletkach. Korzystanie ze środka do czyszczenia tabletów oszczędza czas i eliminuje odpady, ponieważ są one wstępnie mierzone.
Jak często należy czyścić frytownicę?
Częstotliwość czyszczenia frytkownicy zależy od ilości smażonego produktu i kombinacji produktów używanych we frytownicy. Niektóre kuchnie mogą czyścić frytownice co wieczór, jeśli smażą dużą różnorodność produktów spożywczych w dużych ilościach. Ogólnie rzecz biorąc, większość kuchni czyści frytownice co 2-3 dni.
Stabilizator oleju do frytownicy to środek chemiczny stosowany do obróbki oleju do frytownicy i poprawiający jego trwałość poprzez usuwanie osadów i osadów węglowych. Zmniejsza także wchłanianie oleju przez smażone potrawy, dzięki czemu produkty są zdrowsze i smaczniejsze.
Środek do czyszczenia piekarników i grillów
W każdej działalności związanej z gastronomią ważne jest czyszczenie i dezynfekcja piekarnika i grilla. Dzięki płynnym środkom czyszczącym, środkom czyszczącym w aerozolu i wstępnie zmieszanym roztworom do płukania pozbycie się przypieczonego tłuszczu, tłuszczu i węgla z grilla nigdy nie było łatwiejsze. Ten wybór środków czyszczących i dezynfekcyjnych jest używany nie tylko do celów restauracyjnych, produkty te można również stosować do grilla na świeżym powietrzu.
Jak często powinienem czyścić piekarnik?
Należy czyścić piekarnik co miesiąc, aby pozbyć się skorupy, która zwykle pojawia się podczas gotowania. Chrupiąca skorupa może zmienić smak jedzenia, nawet w wysokich temperaturach.
Środki do czyszczenia maszyn do lodu i urządzeń chłodniczych
Aby mieć pewność, że maszyny do lodu i lodówki działają prawidłowo, ważne jest regularne czyszczenie tych maszyn w celu usunięcia osadów mineralnych.
Środki dezynfekujące do maszyn do lodu można bezpiecznie stosować do powierzchni niklowych i cynowych, a wiele produktów ma wiele zastosowań, takich jak czyszczenie ścian, podłóg i sprzętu znajdującego się w zamrażarkach lub lodówkach.
Zaopatrz się w przemysłowe środki czyszczące dla swojej branży gastronomicznej lub hotelarskiej
Niezależnie od tego, czy prowadzisz restaurację, hotel, szkołę czy dom spokojnej starości, oferujemy duży wybór komercyjnych środków chemicznych do czyszczenia, które są niezbędne do utrzymania środowiska sanitarnego. Do ciężkich zadań mamy wiele opcji, w tym środki chemiczne do pielęgnacji podłóg, dywaników i twardych podłóg. Posiadamy również przemysłowe środki czyszczące do wszystkich powierzchni, szklanek i naczyń, aby zapewnić bezpieczne środowisko do kontaktu z żywnością i ograniczyć zanieczyszczenie krzyżowe. Jeśli chcesz wyczyścić określone elementy sprzętu, możesz wybrać z naszej szerokiej oferty środków chemicznych do zastosowań spożywczych do ekspresów do kawy i espresso, desek do krojenia, frytownic i innych. Jeśli potrzebujesz przemysłowych środków czyszczących do swojej działalności związanej z gastronomią lub hotelarstwem, oferujemy różnorodny asortyment dostosowany do Twoich potrzeb. W naszej ofercie znajduje się szeroka gama środków chemii gospodarczej, w tym środki czyszczące do prania odzieży pracowniczej czy polerowania mebli hotelowych. Aby procesy czyszczenia były bezpieczniejsze i wydajniejsze, oferujemy gotowe do użycia środki chemiczne, które skracają czas przygotowania przed czyszczeniem. Dodatkowo posiadamy pompy do środków chemicznych, dzięki czemu można przechowywać i dozować dostępne w handlu środki chemiczne do czyszczenia, aby wyeliminować bałagan i zapobiec bezpośredniemu kontaktowi rąk pracowników z agresywnymi chemikaliami.
Nasze przemysłowe środki czyszczące zaspokoją wszelkie potrzeby związane z czyszczeniem w Twojej firmie, od szorowania nagromadzonego tłuszczu, po mycie podłóg. Aby uzyskać idealnie porcjowane rozwiązania, rozważ nasze pakiety do indywidualnego użytku i wypróbuj dużą tubę środka czyszczącego w płynie lub w proszku w przypadku większych i częstych prac. Oferujemy dezodoryzatory, środki dezynfekcyjne, płyny do mycia naczyń i inne środki czyszczące, aby Twój personel miał wszystko, czego potrzebuje, aby utrzymać Twój obiekt w doskonałym stanie. Aby uzyskać więcej środków czyszczących, sprawdź także nasze wiadra do mopów, wózki do sprzątania i wózki dozorcy.