zamówienia na maila
sklep@esilver.com.pl

zamówienia telefoniczne
(18) 354 37 67 / 508 146 278

zamów telefonicznie: (18) 354 37 67 / 508 146 278
zamów na maila: sklep@esilver.com.pl

https://esilver.com.pl/ » Środki do dezynfekcji » Środki do dezynfekcji w gastronomii


Kategorie

Wózek do sprzątania dwuwiadrowy chromowany 2x30 l z wyciskarką

Dwuwiaderkowy chromowany wózek do sprzątania 2 x 25 litrów456,64 zł387,00 zł brutto314,63 zł netto

Profesjonalny odkurzacz do pracy na sucho 8 litrów

Profesjonalny odkurzacz do pracy na sucho 8 litrów940,48 zł895,45 zł brutto728,01 zł netto

Maszyna do mycia podłóg ZAUBER ZB30B ECO z baterią żelową

Maszyna do mycia podłóg - automat czyszcząco-zbierający Zauber EKO16 490,78 zł11 300,00 zł brutto9 186,99 zł netto

Automatyczny bezdotykowy dozownik EkaPlast

Bezdotykowy dozownik płynu dezynfekującego EkaPlast 1200 ml275,52 zł258,30 zł brutto210,00 zł netto

Bezdotykowy automatyczny dozownik mydła i żelu odkażającego Eka 1000 ml

Automatyczny podajnik płynu do dezynfekcji 1000 ml Eka222,41 zł196,80 zł brutto160,00 zł netto

Kosz wolnostojący do segregacji śmieci

Kosz do segregacji śmieci 45L - szara pokrywa70,26 zł63,39 zł brutto51,54 zł netto

Kosz wolnostojący do segregacji szkła

Kosz do segregacji śmieci 45L - zielona pokrywa70,26 zł63,39 zł brutto51,54 zł netto

Kontakt



Potrzebujesz pomocy?

Kontakt

Środki do dezynfekcji w gastronomii, kuchni

Dodatkowe opcje przeglądania
Producent
Tylko nowości
Tylko promocje
Dol-Sept-Med SF biobójczy płyn do dezynfekcji wszelkich powierzchni

Dol-Sept-Med SF Płyn do dezynfekcji powierzchni 750 ml

23,50 zł brutto21,76 zł netto
Kod produktu: D033/075
do koszyka
Rovlon 80 - Płyn do dezynfekcji urządzeń, powierzchni, rąk

Rovlon 80 1L - Płyn do dezynfekcji urządzeń, powierzchni, rąk

32,22 zł brutto29,83 zł netto
Kod produktu: RO-180/1
do koszyka
Preseptol QV preparat do dezynfekcji

Preseptol QV preparat do dezynfekcji powierzchni 750 ml

39,98 zł brutto37,02 zł netto
Kod produktu: P750
do koszyka
Preparat do mycia i dezynfekcji ścian i posadzek Rodezyn APS 5 l

Rodezyn Plus preparat do mycia i dezynfekcji ścian i posadzek 5 l

68,06 zł brutto63,02 zł netto
Kod produktu: RO-62/5
do koszyka
Rovlon 80 - Płyn do dezynfekcji urządzeń, powierzchni, rąk

Płyn do dezynfekcji urządzeń, powierzchni, rąk - Rovlon 80 - 5L

106,20 zł brutto98,33 zł netto
Kod produktu: RO-180/5
do koszyka
Płyn dezynfekujący do sprzętu i urządzeń w gastronomi i przemyśle spożywczym bez spłukiwania Hydrosept 5 L

Preparat do dezynfekcji powierzchni bez spłukiwania Hydrosept 5l

107,53 zł brutto87,42 zł netto
Kod produktu: 887
do koszyka
Dol-Sept-Med SF biobójczy płyn do dezynfekcji wszelkich powierzchni

Dol-Sept-Med SF płyn do dezynfekcji powierzchni 5L

120,00 zł brutto111,11 zł netto
Kod produktu: D033/5
do koszyka
Środek do mycia i dezynfekcji ścian i posadzek Rodezyn APS 10 l

Rodezyn Plus środek do mycia i dezynfekcji ścian i posadzek 10 l

130,56 zł brutto120,89 zł netto
Kod produktu: RO-62/10
do koszyka
Velox Spray Neutral 5L - szybka dezynfekcja powierzchni

Środek do dezynfekcji powierzchni Velox Spray Neutral 5L

167,27 zł brutto154,88 zł netto
Kod produktu: ML697
do koszyka
Rovlon 80 - Płyn do dezynfekcji urządzeń, powierzchni, rąk

Płyn do dezynfekcji urządzeń, powierzchni, rąk - Rovlon 80 - 10L

178,20 zł brutto165,00 zł netto
Kod produktu: RO-180/10
do koszyka

Przemysłowe środki dezynfekujące i odkażające odgrywają kluczową rolę w walce z bakteriami. Środki dezynfekujące zabijają i redukują niektóre bakterie do bezpiecznego poziomu, podczas gdy środki dezynfekujące zapewniają większą moc - eliminując również niektóre wirusy i grzyby. Niezależnie od tego, czy wybierzesz środek do odkażania kuchni, czy też środek do dezynfekcji, wszystkie te rozwiązania pomogą zabezpieczyć sprzęt do przygotowywania żywności, akcesoria kuchenne i inne powierzchnie wysokiego ryzyka. A dzięki wielu certyfikatom zgodnym z normą EN, gwarantowana jest skuteczna eliminacja bakterii w obszarach przygotowywania żywności.
 

Produkty do dezynfekcji bezpieczne dla żywności


Specjalnie opracowane chemikalia, w przypadku których bezpieczeństwo żywności ma kluczowe znaczenie

Nasza gama środków dezynfekcyjnych bezpiecznych dla żywności jest idealna do stosowania na wszystkich powierzchniach mających  kontakt z żywnością, skutecznie zwalczając szerokie spektrum mikroorganizmów, pomagając poprawić bezpieczeństwo higieniczne. Środki dezynfekujące zabijają bakterie i wirusy na twardych, nieporowatych powierzchniach. Obecnie uznaje się dezynfekcję za najskuteczniejszy sposób zabijania wirusów, takich jak koronawirus, dlatego ważne jest, aby nie tylko czyścić punkty o wysokim kontakcie, ale także regularnie je dezynfekować.
 

Kluczowe obszary i punkty do dezynfekcji wiele razy dziennie (lub najlepiej między użyciami) obejmują:

  • Klamki, balustrady, włączniki światła
  • Powierzchnie łazienkowe, baterie, umywalki, toalety
  • Menu, bankomaty, kasy fiskalne
  • Systemy POS, klawiatury, telefony
  • Stoły, stacje na wynos
  • Maszyny do napojów
 
Jeśli chodzi o środki dezynfekujące na powierzchniach mających kontakt z żywnością, możesz zachować ostrożność i nie używać ich w tym celu, ponieważ niektóre są zatwierdzone do powierzchni mających kontakt z żywnością, a inne nie. Środki dezynfekujące nie mogą nigdy wchodzić w bezpośredni kontakt z żywnością.

Musisz upewnić się, że użytkownicy przeczytali etykietę produktu i możesz poprosić swojego dostawcę o zapewnienie odpowiedniego szkolenia w zakresie stosowania zakupionego środka dezynfekującego podczas spotkań zmianowych.

Etykieta produktu zawiera szczegółowe informacje na temat rodzajów powierzchni, na których można bezpiecznie używać produktów dezynfekujących. Ponownie przeczytaj etykietę produktu, aby upewnić się, że używasz go na odpowiednim rodzaju powierzchni we właściwy sposób i jesteś świadomy wszelkich specjalnych wskazówek dotyczących stosowania produktu.
 
  • Możesz używać niektórych produktów na  powierzchniach  stykających się z żywnością, takich jak naczynia, przybory kuchenne i blaty, jeśli zawiera zwrot „kontakt z żywnością”. Jeśli tak się nie stanie, nie jest to bezpieczne dla tych powierzchni.
  • Czasami instrukcje produktu wymagają spłukania powierzchni po dezynfekcji - lista N / typ powierzchni będzie  zawierać tekst Powierzchnie mające kontakt z żywnością, wymagane płukanie końcowe.
  • Gdy nie jest konieczne spłukiwanie po użyciu środka dezynfekującego, zostanie wyświetlony komunikat  Powierzchnie mające kontakt z żywnością, bez płukania.
 

Co należy wiedzieć o dezynfekcji i odkażaniu w gastronomii


W zależności od wielkości i rodzaju lokalu gastronomicznego czy kuchni komercyjnej ilość środków czyszczących stosowanych do utrzymania obiektu może być znaczna. Na przykład odtłuszczacze są niezmiennie używane do czyszczenia podłóg, ścian, elementów metalowych, jeśli występuje ciężki osad, i innych obszarów. Uniwersalne środki czyszczące są używane prawie wszędzie i wszędzie. Zawsze potrzebne są rozwiązania do czyszczenia i polerowania stali nierdzewnej.

Ponadto wiele punktów gastronomicznych ma bardzo specyficzne potrzeby. Obejmują one wybór produktów związanych z czyszczeniem, aby zapewnić płynne działanie odpływów, środki do usuwania plam do czyszczenia dywanów, a jeśli w pełni wyczyszczą własny dywan, środki czyszczące stworzone specjalnie do tego celu.

Ale są jeszcze dwa rozwiązania czyszczące, które są stosowane praktycznie w każdym miejscu gastronomicznym. Nie są zaprojektowane tak, aby powierzchnie wyglądały na czystsze lub błyszczące. Zostały zaprojektowane, aby pomóc uczynić powierzchnie zdrowszymi, bardziej higienicznymi, poprzez wyeliminowanie lub zminimalizowanie liczby patogenów - zarazków, bakterii, wirusów i innych zanieczyszczeń - na powierzchni, która mogłaby spowodować chorobę.

Te dwa wszechobecne produkty to środki odkażające i dezynfekujące. Na wiele sposobów możemy je postrzegać tak, jak robiliśmy to z penicyliną i innymi antybiotykami, kiedy zostały po raz pierwszy wprowadzone. Odkryta w 1928 roku penicylina została uznana za jeden z pierwszych „cudownych leków”, jakie kiedykolwiek stworzono. W pewnym sensie środki odkażające i dezynfekujące są „cudownymi” roztworami czyszczącymi ze względu na ich zdolność do atakowania patogenów. Jednak, podobnie jak penicylina, z biegiem czasu nauczyliśmy się, że jeśli te środki czyszczące nie są używane prawidłowo i bezpiecznie, ich korzyści mogą zostać skrócone - na co nie możemy pozwolić, aby wydarzyło się to w żadnej placówce, a już na pewno nie w lokalu gastronomicznym.
 

Do celów gastronomicznych istnieją trzy kategorie lub klasyfikacje środków dezynfekujących.

 
 

Ogólny środek dezynfekujący.

Ten rodzaj środka dezynfekującego jest skuteczny przeciwko wielu różnym typom bakterii, zarazków i innych patogenów. W większości przypadków w branży gastronomicznej celem jest czyszczenie i dezynfekcja, a nie atakowanie określonego patogenu. Z tego powodu zwykle wystarczający powinien być ogólny środek dezynfekujący.
 

Ograniczony środek dezynfekujący.

Ograniczony środek dezynfekujący jest skuteczny tylko przeciwko określonej grupie mikroorganizmów. Jeśli, na przykład, istnieją obawy dotyczące patogenów norowirusów w kuchni komercyjnej, administratorzy punktów gastronomicznych powinni wybrać środek dezynfekujący specjalnie zaprojektowany do zabijania mikroorganizmów norowirusowych.
 

Środek do dezynfekcji klasy szpitalnej.

Te środki dezynfekujące okazały się skuteczne w eliminowaniu wielu rodzajów patogenów bakteryjnych stosowanych w szpitalach (nabytych w opiece zdrowotnej). Jak sama nazwa wskazuje, są one generalnie przeznaczone do użytku w szpitalach, klinikach, gabinetach dentystycznych i innych placówkach związanych z opieką zdrowotną.

Przy wyborze środka dezynfekującego etykieta produktu i materiał marketingowy powinny wskazywać, jakiego rodzaju jest to środek dezynfekujący oraz jak i gdzie należy go stosować. Będzie również wskazywać informację o zabijaniu produktu, która identyfikuje określone typy patogenów - Salmonella , Staphylococcus aureus itp. - które środek dezynfekujący jest przeznaczony do zabijania.
 

Jak prawidłowo używać środków odkażających i dezynfekujących w kuchni


Aby środek odkażający lub dezynfekujący działał w kuchni komercyjnej, powierzchnia musi być czysta. Oznacza to, że jest to proces dwuetapowy: najpierw wyczyść, a następnie odkaż lub zdezynfekuj.

(c)2003-2025 Sklep internetowy esilver.com.pl prowadzony przez podmiot gospodarczy: Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Silver Bartłomiej Srebro NIP:7381903210. Sprawdź aktualne opinie.
Zapraszamy do kontaktu telefonicznego: 508146278, 514915082, (018)3543767 lub mailowego: sklep@esilver.com.pl
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl

Do działania sklepu konieczna jest włączona obsługa Javascript oraz Ciasteczek (cookies).