Środek do dezynfekcji i mycia maszyn i urządzeń w gastronomii Rosan G Desinfect
Uwaga: butelka bez spryskiwacza
Płyn przeznaczony głównie do mycia i dezynfekcji powierzchni, maszyn i urządzeń w gastronomii, np. krajalnice do wędlin i sera, lodówki, lady chłodnicze, frytkownice, maszynki do mielenia mięsa, blatów roboczych, taśm produkcyjnych, stołów, pojemników, itp. Znajduje zastosowanie wszędzie tam, gdzie niezbędne jest działanie antybakteryjne. Środek jest efektywny w użyciu, przeznaczony głównie do powierzchni mających, jak i niemających kontaktu z żywnością w kuchniach zbiorowego żywienia, restauracjach, hotelach, uzdrowiskach, szkołach, itp. Preparat jest delikatnym środkiem myjąco - dezynfekującym, co pozwala na zastosowanie go do samochodów przewożących żywność, np. firmy cateringowe. Środek wykazuje doskonałe właściwości dezynfekujące, bakteriobójcze i grzybobójcze, a przy tym nie uszkadza mytych powierzchni.
Główne cechy płynu:
- opakowanie: 1 l
- dozowanie: produkt gotowy do użycia
- czas działania: 5 minut - bakterie, 15 minut grzyby
- dezynfekcja powierzchni które mają kontakt z żywnością
- współczynnik pH: 9
- zastosowanie: powierzchnie, urządzenia, lodówki, lady chłodnicze, witryny, krajalnice, frytkownice, maszynki do mielenia mięsa, blaty robocze, taśmy produkcyjne
- zapach: bezzapachowy
- można stosować do: aluminium, tworzyw sztucznych, stali nierdzewnej, emalii, szkła, ceramiki, gumy.
- działanie płynu: czyszczące / myjące / dezynfekujące
- biodegradalność preparatu: < 90 %
- termin ważności: 2 lata od daty produkcji
- dokumentacja: karta charakterystyki, Pozwolenie Ministra Zdrowia Nr 3231/07
- produkt spełnia wymogi: HACCP, GHP/GMP
Sposób użycia:
Roztwór roboczy 3% (0,3L/10L wody). Czas działania na powierzchnię – 5 minut na bakterie i 15 minut na grzyby. Temperatura roztworu roboczego 40°C. Po umyciu dokładnie spłukać wodą o jakości wody pitnej. Dla uzyskania skuteczności produktu niezbędne jest utrzymanie temperatury roztworu roboczego min. 40°C.