zamówienia na maila
sklep@esilver.com.pl

zamówienia telefoniczne
(18) 354 37 67 / 508 146 278

zamów telefonicznie: (18) 354 37 67 / 508 146 278
zamów na maila: sklep@esilver.com.pl

https://esilver.com.pl/ » Blog » Czyszczenie i odkażanie w celu zapobiegania COVID-19


Kategorie

Rękawice lateksowe L

Rękawice lateksowe L22,51 zł19,42 zł brutto17,98 zł netto

Elektryczna suszarka do rąk M-165-S/S 1650W

Suszarka do rąk ze stali nierdzewnej 1650W ECO401,95 zł396,28 zł brutto322,18 zł netto

Rękawice lateksowe XS

Rękawice diagnostyczne lateksowe XS22,51 zł19,42 zł brutto17,98 zł netto

Rękawice nitrylowe M

Rękawice nitrylowe "L" czarne26,76 zł17,99 zł brutto16,66 zł netto

Poręcz łukowa 80 cm

Poręcz dla niepełnosprawnych łukowa 80 cm193,73 zł115,15 zł brutto106,62 zł netto

Kontakt



Potrzebujesz pomocy?

Kontakt

Czyszczenie i odkażanie w celu zapobiegania COVID-19

Data dodania: 12-05-2020 Wyświetleń: 586

Co musisz wiedzieć o czyszczeniu i odkażaniu koronawirusów.


Regularne czyszczenie i dezynfekcja jest niezbędna do zapewnienia bezpieczeństwa żywności wszędzie tam, gdzie żywność jest przetwarzana, od branży hotelarskiej po transport i dystrybucję żywności. Zwłaszcza teraz, gdy rośnie ogólnoświatowa pandemia COVID-19, utrzymanie regularnego harmonogramu czyszczenia i dezynfekcji ma kluczowe znaczenie dla firm spożywczych.
 

Odkażanie dla koronawirusa (COVID-19)

SARS-CoV-2, koronawirus, który powoduje COVID-19, może żyć na powierzchniach nawet przez dziewięć dni. Oznacza to, że firmy spożywcze muszą bardzo pilnie dbać o utrzymanie pomieszczeń. Najbardziej skutecznym sposobem na zabicie wirusa jest odkażanie. Ostatnie badania wykazały, że dwie powszechnie stosowane metody dezynfekcji są skuteczne w zabijaniu koronawirusów:
  • chlor (stężenie 1000 ppm)
  • nadtlenek wodoru (stężenie 0,5%)

Większość środków dezynfekujących skutecznie zabija koronawirusa, ale ważne jest, aby skontaktować się z dostawcą, aby potwierdzić, że wybrany środek dezynfekujący jest skuteczny przeciwko koronawirusowi SARS-CoV-2.
 

Przedmioty, które mogą wymagać dezynfekcji

Aby zapewnić zdrowie i bezpieczeństwo klientów podczas pandemii COVID-19, należy zdezynfekować więcej przedmiotów niż zwykle. Wszystko, co jest często dotykane lub znajduje się w obszarze o dużym natężeniu ruchu, musi zostać zdezynfekowane. Obejmuje to takie elementy, jak:
  • maszyny do kart kredytowych
  • stoły i krzesła
  • menu
  • solniczka i pieprzniczka
  • pojemniki na sos
  • tacki na żywność
  • włączniki światła
  • balustrady
  • klamki
 

Dlaczego czyszczenie i odkażanie jest ważne?

Czyszczenie i dezynfekcja w przedsiębiorstwie spożywczym lub organizacji społecznej - szczególnie tych, które dostarczają żywność grupom wysokiego ryzyka i osobom szczególnie narażonym  - ma kluczowe znaczenie.

Osoby zajmujące się żywnością muszą przejść szkolenie w zakresie bezpieczeństwa żywności, aby upewnić się, że wiedzą, w jaki sposób, co i kiedy czyścić i dezynfekować, a także ryzyko nieprzestrzegania procedur bezpieczeństwa żywności.

Szkolenie z zakresu bezpieczeństwa żywności ma również sens z biznesowego punktu widzenia, ponieważ skuteczne czyszczenie i odkażanie:
  • zapobiega inwazji szkodników
  • pomaga zapewnić, że Twoja firma przechodzi inspekcje zdrowotne
  • pomaga chronić klientów przed epidemiami wirusowymi, takimi jak COVID-19
  • pomaga chronić klientów przed zatruciem pokarmowym, urazami i reakcjami alergicznymi na żywność

(c)2003-2024 Sklep internetowy esilver.com.pl prowadzony przez podmiot gospodarczy: Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Silver Bartłomiej Srebro NIP:7381903210. Sprawdź aktualne opinie.
Zapraszamy do kontaktu telefonicznego: 508146278, 514915082, (018)3543767 lub mailowego: sklep@esilver.com.pl
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl

Do działania sklepu konieczna jest włączona obsługa Javascript oraz Ciasteczek (cookies).